Op naar Kosovo

Aanstaande donderdag is het zover, dan vertrekken we naar Kosovo. Daar gaan we naar Peja, een stad in het Zuidwest. Rik en Machteld zijn door de GZB naar Peja uitgezonden om daar te werken als gemeentestichters. Ze zijn betrokken bij de kleine gemeente die wij in de komende week hopelijk beter leren kennen.  Wie die ‘wij’ zijn? Een te leuke groep jonge mensen, kijk maar op de onderstaande foto.

Groep Kosovo

V.l.n.r.: Jan, Anette, Joshua, Hannah, Bas, Marja, Geertje, Annemijn, Henrick, Joëlle en Wim

Waarom gaan we naar Kosovo?

Jan: ‘Ik stap met Experience 10 27 in het avontuur naar Kosovo’, zegt Jan Boom uit Nieuwland. ‘Gaaf om mijn broers en zussen daar te ontmoeten en te bemoedigen. Het lijkt me een geweldig land qua cultuur en natuur, maar er zijn ook veel tegenstellingen. Goed om daarover na te denken en te leren wat ik met al mijn zegeningen in Nederland doe.’

Wat gaan we doen?

Net wat Jan zegt, we willen graag iets van de mensen in Kosovo leren. Daarom gaan we verschillende activiteiten doen. Zo gaan we bijvoorbeeld met jongeren op stap en laten zij zien hoe ze wonen en leven in Peja. We gaan met tieners een middagje bowlen en daarna met elkaar pannekoeken bakken en Bijbelstudie doen. We gaan voedselpakketten uitdelen en met de mensen in gesprek om hun verhalen te horen.

Natuurlijk gaan we jullie op de hoogte houden. Af en toe plaatsen we een update op deze site plaatsen. Over wat we gedaan en meegemaakt hebben. Maar ook over wat ons opvalt of wat we hebben geleerd.

We hebben er allemaal erg veel zin in en zijn benieuwd naar wat we in Kosovo gaan zien. We hopen op een echte Experience!