• Met elkaar zingen

 • Met elkaar zingen

 • Met elkaar zingen

 • In gesprek

 • Onderweg naar de rivier

 • Annemijn

 • Veel plezier

 • Dammen bouwen

 • Bas aan het werk

 • Wim gaat los

 • Geertje en Wieke

 • Alles voor de perfecte selfie

 • Foto’s in de maak

 • Gezocht; zwarte slipper

Bruggen bouwen

Vandaag was het een heerlijke dag. We begonnen met een samenkomst met jongeren van de kerk. We gingen in gesprek met hen door middel van het spel Kaarten op tafel. Verschillende jongeren, zowel Kosovaarse als Nederlandse, mochten hun getuigenis delen in de groep. Dit waren indrukwekkende verhalen die veel herkenning en steun opleverden. Opvallend is dat de meeste Nederlandse jongeren opgevoed zijn in een christelijk gezin en de Kosovaarse vaak geen christelijke achtergrond hebben. Dit leverde dus heel verschillende getuigenissen op, maar hierdoor leerden we waarderen dat we in een bevoorrechte positie zitten. Vervolgens gingen we uiteen in viertallen en mochten we voor elkaar bidden aan de hand van specifieke gebedspunten waarbij veel mensen zich kwetsbaar hebben opgesteld. Het was erg gaaf dat we als broeders en zusters uit verschillende landen en achtergronden voor elkaar mochten bidden.

Nadat we hadden geluncht met de Kosovaarse jongeren (rijst met kip en kokostaart) hadden we vrije tijd waarin we even lekker hebben gerelaxt. Waar de één een dutje deed, schreef de ander in zijn of haar reisboekje. Vervolgens werden we met onze zwemkleding en zonnebrand in de busjes geladen. We reden richting de bergen om daar in de beek pootje te baden in de warme Kosovaarse zon. In de bergen was het gelukkig wat koeler en door het frisse water koelden we heerlijk af. Kujtim, Machteld, Rik en de kinderen gingen met ons mee. Het uitzicht was overweldigend omdat we werden omringt door steile rotswanden. Voor een deel van de groep was rustig chillen bij het beekje niet genoeg. Een aantal jongens besloot als echte Hollanders een dam te bouwen en er werd door ons een watergevecht tot stand gebracht. Hier kwamen onze slachtoffers niet ongedeerd van af en we werden flink aangepakt door de gedupeerden. Er werden meerdere personen het water ingetrokken en de bekertjes water vlogen over en weer. Een tweede jeugd werd beleefd. Helaas verloor Wim zijn slipper in de waterstroom en was hij gedwongen op blote voeten zich in de supermarkt voort te bewegen.

Na een heerlijke middag kwamen we in het Guesthouse aan en kregen we een maaltijd voorgeschoteld die bestond uit bladerdeeg met spinazie en als toetje kregen we watermeloen. De rest van de avond gaf Wim ons vrij 😛 We maakten hier gebruik van door lekker te voetballen, het beekwater af te douchen en te relaxen onder het genot van een snackje.

Morgen is het alweer zondag en gaan we naar de kerk waar we de gemeente ontmoeten waarin Rik en Machteld werken.

We wensen het thuisfront in Nederland een fijne zondag toe!

Geertje en Annemijn