• Waterspelletjes

 • Waterspelletjes

 • Waterspelletjes

 • Waterspelletjes

 • Knutselen

 • Eén van de kinderen

 • Eén van de kinderen

 • Eén van de kinderen

 • Samen zingen

 • Bijbelverhaal

 • De waterval

 • In de grot

 • Gezellig eten

 • Gezellig eten

 • Ballontrappen

 • Touwtrekken

 • Touwtrekken

 • Stoelendans

 • Koekhappen

Gedoopt!

Het is nu 24:00 uur en we moeten nog beginnen aan de blog. Pfff we zijn zo moe… We zoeken de inspiratie om weer een interessant verhaal te schrijven. Inmiddels is het einde van de reis in zicht, vandaar dat we erg vermoeid zijn. De laatste energie wordt verbruikt en we gaan voor een spetterend eind. Nu genoeg over ons.

Enthousiast begonnen we de dag om 10:00 uur met kinderwerk. Dit keer waren er ongeveer 12 kinderen die enthousiast meededen. Sport, spel, knutselwerkjes, alles kwam aan bod. Na intensief gespeeld, gesport, gespetterd, gezongen, gevoetbald en geknutseld te hebben was het tijd voor een lekker bekertje fris met een cakeje. Na alles opgeruimd te hebben zijn de kinderen thuis gebracht door Rik en Machteld. Daarna gingen we terug naar het guesthouse waar we een Hollandse (!) maaltijd mochten nuttigen. Deze maaltijd bestond uit friet, kipschnitzels, ketchup, mayonaise, salade en cola.

Hoewel het vandaag warm was, kregen we ’s middags de nodige verkoeling. We hebben een grot bekeken met de bijbehorende watervallen aan de buitenzijde van de berg. Het water was erg koud en velen kwamen dan ook niet verder dan een paar tenen en vingers in het water te dopen. Gedoopt dus! Na de watervallen mochten we een kijkje nemen in de grot. Voordat we de grot ingingen werden we voorzien van een fleecedeken, omdat het koud was in de grot. De grot zag er prachtig uit van binnen. Een eeuw geleden stond de berg vol water en door aardverschuivingen is het water nu verdwenen, volgens de gids. Bijzonder om dit te horen. Wel moesten we uitkijken waar we liepen, want er ontbraken zo af en toe wat hekjes. We moesten ons goed vasthouden, want het was glad. Eenmaal uit de grot liepen we richting een restaurant. Hoewel we normaal altijd in het guesthouse eten, gingen we voor deze ene keer uit eten. Het restaurant was omringd met vijvers waar duizenden forellen in zwommen die daar werden gekweekt. We gingen boven op het dakterras zitten waar we uitzicht hadden op de vijvers en de bergen. Maar voor we allemaal zaten waren we genoodzaakt ons naar binnen te begeven, omdat het begon te regenen. De obers haastten zich om de borden naar beneden te verplaatsen. Na de interne verhuizing hebben we heerlijk gegeten!

Na al de indrukken van de afgelopen dagen hebben we ons vanavond heerlijk kunnen ontspannen tijdens de Dutch night. Joëlle heeft in Nederland deze avond voorbereid en heeft haar uiterste best gedaan om er een geslaagde avond van te maken. De avond bestond uit: quizvragen over Nederland, snoep- en koekhappen, ballontrappen, touwtrekken, spijkerpoepen en stoelendans. Rik en Machteld en de kinderen konden zich even wanen in typische Nederlandse sferen. Na de intensieve spellen hebben we de avond afgesloten met Bijbel en gebed. Daarna alles nog even snel opgeruimd en naar bed, want we worden morgen om half tien verwacht bij de berg om te hiken.

God bless you!

Marja en Jan