Hoe werkt God in Praag?

Herfstvakantie in Nederland; een mooie tijd om je gedachten te verzetten en je op te warmen voor de laatste maanden van het jaar. Dinsdag 18 oktober stapt Experience 10 27 met een groep enthousiaste jonge mensen in het vliegtuig. Bestemming: Praag, de stad in Europa waar christen-zijn echt niet vanzelfsprekend is. Hoe maak je dan verschil voor vrouwen die hun lichaam verkopen, voor mensen die de nacht op straat doorbrengen, voor Roma-kinderen die buitengesloten worden?

 Samen hebben we ons voorbereid op deze reis. Op deze blog zullen we onze ervaringen delen, maar voor nu delen we ook graag onze ‘dromen’ waarmee we in het vliegtuig stappen!

  • ‘Ik wil leren omgaan met anderen als mijn gelijke. Daarnaast wil ik ervaren hoe het is om een ontmoeting te hebben met iemand die je niet kent en waar je normaal nooit aandacht aan zou besteden.’
  • ‘Ik wil ontdekken hoe ik mijn naaste kan dienen en waar ik dan begin. In mijn gemeente, in woonplaats, in Nederland of ver weg?’
  • ‘Ik hoop iets te ontdekken van de grootsheid van Gods wereldwijde kerk; dat we allemaal verschillend zijn en toch samen één.’
  • ‘Ik wil uit mijn comfortzone stappen en het geloof beleven binnen een andere cultuur.’
  • ‘Wat doet God in Praag? Het is goed om vijf dagen stil te staan bij Gods plan. Even weg uit het leven hier en focus op wat God op andere plekken in de wereld doet.’

Laat maar komen die ervaringen…