Onderweg naar Sossusvlei

Vandaag de tweede dag in Namibië. We zijn om 8 uur opgestaan om met elkaar te ontbijten, waarna we onze koffers hebben gepakt. Vanmiddag reizen we namelijk richting het zuiden, naar de Sossusvlei die we morgen gaan bezoeken. Maar eerst zijn we te gast bij de wekelijkse ‘devotion’ van het NETS (het theologische seminarie waar Daan werkt). Samen met de studenten hebben we gezongen en geluisterd naar een preek over Psalm 110 waarin Jezus als koning, rechter en priester naar voren komt. Mooi om zo samen het geloof te beleven en te vieren.

Na dit bezoek zijn we begonnen aan onze reis richting het zuiden. We zijn gestopt in Rehoboth waar het René Kids Center staat. Een Nederlandse vrijwilligster die hier samen met haar Namibische man werkt, heeft ons een rondleiding gegeven. Jongeren die thuis maar één keer of helemaal geen eten krijgen, niet naar school gaan en vaak problemen thuis hebben worden daar opgevangen en begeleid zodat ze een toekomst kunnen hebben. Het is bijzonder om te zien hoe mensen zich inzetten voor deze kwetsbare kinderen en verhalen te horen wat dit werk uitwerkt. Ook heftig om te beseffen in wat voor omstandigheden de kinderen leven en hoe goed wij het hebben in Nederland.

Na dit bezoek hebben we onze reis vervolgd over de hobbelige wegen richting de Sossusvlei. De gezelligheid zat er goed in en dus werd er veel gezongen in het busje. Ondertussen werd het steeds donkerder, waardoor we iets zijn omgereden. Uiteindelijk kwamen we rond half 9 aan op de camping, waarna we de taken hebben verdeeld. Een deel ging de tent opzetten en een deel heeft gekookt. Om half 11 hebben we onze avondmaaltijd op en zijn we allemaal lekker naar ons bed gegaan om morgen weer vol frisse energie naar de Sossusvlei te kunnen gaan.

Berdine