Into the wild

Na een hele koude nacht was iedereen op dinsdagochtend al vroeg uit de veren. Vandaag stond namelijk de safari op de planning! Nadat alle tenten afgebroken waren, de koffers ingepakt en er was ontbeten, konden we uiteindelijk een half uur later dan gepland vertrekken. We zijn inmiddels al helemaal aan de Afrikaanse tijden gewend, dus dit was voor ons doen heel erg op tijd.

Het Etosha National Park heeft een enorme oppervlakte van 22.270 km². Je mag hier met je eigen vervoer door heen rijden. Het eerste wilde dier dat we zagen was een zebra. Dit was voor ons natuurlijk al iets minder bijzonder, omdat dit ook het huisdier op de camping was. Naast zebra’s zagen we ook veel bokken in allerlei soorten en maten. Na een poosje rondrijden werden de eerste olifanten gespot in de bosjes, waarna deze grote beesten ook direct overstaken voor het busje langs. Wat bijzonder om deze enorme dieren van zo dichtbij te bekijken! Bij de verschillende waterholes waar we langs reden hebben we veel dieren zien badderen en drinken. Er werd ondertussen druk gespeurd naar een glimp van een leeuw, maar helaas konden we dit dier nog niet van ons lijstje afstrepen. Donderdag hebben we nog een herkansing, want dan gaan we opnieuw een game drive doen.

Het plan was om door het Ethosha park naar een uitgang te rijden die op de route naar ons hotel was. Dit plan werd iets gewijzigd toen de band van het busje lek bleek te zijn. Omdat de mannen inmiddels getraind zijn in het wisselen van banden, zat de nieuwe band er heel snel weer op. Dat we in het wildpark waren, zorgde wel voor wat extra spanning. De dames stonden ondertussen op de uitkijk om te kunnen waarschuwen voor eventuele wilde dieren. Nét voordat het park dichtging, bereikten we de uitgang van het park, ze sloten de hekken direct achter ons.

Na een lange dag in het Ethosa park en onderweg, konden we rond half 12 ’s avonds ons bed instappen. We hebben vandaag weer een heel indrukwekkende kant van Afrika gezien!

Anette