Nog 2 dagen en dan is het zover! Dan stappen 11 jongeren met 2 reisleiders van de IZB en de GZB in de vroege ochtend in het vliegtuig naar Praag (6.50 uur vertrek!). Het is niet zomaar een reis… de jongeren vertegenwoordigen 7 kerkelijke gemeenten (Hilversum, Houten, Nijkerk, Ooltgensplaat, Alblasserdam, Leiden) die meedoen met het IZB-Focustraject: een intensief traject van 2 jaar waarin de gehele gemeente (van zondagse preek tot Bijbelkring) wordt meegenomen in het praktisch vormgeven van de missionaire roeping. De jongeren zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met de voorbereidingen. Zo moesten er fondsen geworven worden en drie prangende vragen opsteld waarvan we het antwoord hopen te vinden in Praag.

Waarom Praag? Praag is de hoofdstad van Tsjechie, het meest seculiere land van Europa. De kerk is hier erg klein, maar daarnaast ook springlevend. Wat kunnen we leren van de Tsjechische christenen voor onze eigen gemeenten? Op welke manier kunnen zij van betekenis zijn voor hun omgeving? Hoe houden ze vol in een context die zo anti-kerk is? In Praag bezoeken we kerkplantingsprojecten, lopen we een avond mee met christenen die werken onder prostituees en hebben we ontmoetingen met christelijke jongeren. Zendingswerkers Leendert en Nelleke Wolters trekkens met ons op deze dagen.

Elke dag schrijven we een blog zodat je met ons mee kunt reizen en onze ontdekkingen kunt meebeleven!