Vandaag is onze reis begonnen op Schiphol om 4:45!!! Eigenlijk wilden we ons nog drie keer omdraaien maar we zijn nu toch allemaal in Praag. En we hebben het heel gezellig.

We hadden het geluk dat er een gids op ons stond te wachten namelijk Leendert Wolters. Hij gooide ons gelijk in het diepe want van bus naar metro naar tram arriveerden we na een half uurtje bij ons hostel, Post Hostel Prague. We dumpten onze koffers en gingen op pad. We gingen naar het Pavilon om kennis te maken met Leendert. Verder trakteerde reisleider Wilma ons omdat ze jarig was. Onder het genot van onze heerlijke traktatie vertelde Leendert ons in het kort de geschiedenis van Praag en mochten wij om de beurt vragen hoe Leendert zijn geestelijke gemeente ervaart. Hierna hebben we een korte tour door de stad gehad. Totdat onze magen knapten van de honger. Toen hebben we geluncht in een veredeld truckerscafé. Na een prachtige wandeling naar de Karelsbrug gingen we een gebedswandeling maken. Op bepaalde belangrijke plekken in de stad stopten we om te bidden. Bijvoorbeeld in een park bij het Centraal Station voor de zwervers of bij een oude Gestapogevangenis dankten we voor vrijheid en geloofsvrijheid.

Dit vonden wij zowel een spannend als een mooie ervaring. Je bidt namelijk openbaar met open ogen heel gericht voor mensen en situaties die je ziet. Er was ook een plaatselijke predikant bij die zijn eigen ervaringen deelde.

Als avondeten friet met burgers, dit was happen en smullen. We sloten af met psalm 113. Wie is als de Heere onze God? Die zeer laag ziet, in de hemel en op aarde. Die de geringe opricht uit het stof, de arme verheft uit het vuil. Halleluja!

Na shledanou!

(geschreven door Henk en Maria)