God dienen

Zondag 10 juni

Onze dag begon om 8.00 met een ontbijt in ons Gästehaus. Om 9.00 vertrokken wij met de tram richting de kerk. Dit was een rit van ca 50 minuten. Bij de kerk werden we verwelkomd door Gerrit van Dijk. Nadat we gesetteld waren hebben we gezongen, gebeden en geluisterd naar een preek van Daniël Lindhüber (Pastor uit Flensburg).

Na afloop van de dienst ging de barbecue aan en was er ruimte om met gemeenteleden in gesprek te gaan. Dit onder het motto ‘de beste gesprekken ontstaan onder het genot van eten en drinken’. Voor zowel ons als de gemeenteleden waren dit bemoedigende en waardevolle momenten.

Nadat we alles opgeruimd hadden zijn we weer naar het hotel vertrokken. In de verdere middag was er ruimte voor ontspanning.

‘s Avonds om 19.00 hadden we een ‘lichte’ broodmaaltijd en aansluitend, om 20.00, een bijbelstudie over Daniël 1. Het thema van de bijbelstudie was ‘verzet en overgave – God dienen in een heidense samenleving’. Het bijbelboek Daniël staat deze gehele reis centraal.