Van Rostock naar Schwerin…

Donderdag 14 juni

Na een laatste ontbijt in Rostock gaan we verder met de Bijbelstudie over Daniel. Vandaag is hoofdstuk 7 aan de beurt, waarin het o.a. gaat over de 4 dieren, de 4 rijken. Herkenbare woorden: grootspraak, propaganda en dreiging. Maar ook lezen we hier over troost.

Vervolgens gaan we ons klaarmaken voor de reis naar Schwerin. We nemen afscheid van Gerrit van Dijk en na een voorspoedige reis komen we aan op het station. Hier worden we welkom geheten door Gerard de Wit. ’s Middags hebben we een bijeenkomst in het gebouw van de FeG, waar we worden ontvangen Gerard en Janneke en hun kinderen en door pastor Klaus Silber. Naar goed gebruik is er Kaffee und Kuchen….

Klaus Silber, voorganger van deze FeG, neemt ons mee in de geschiedenis van de kerk in Noordoost Duitsland en de invloed op de situatie nu. In de zondagse diensten van deze gemeente komen gemiddeld 60-70 personen. Eén van de andere activiteiten is het organiseren van Kindertafel, aanbieden van maaltijden voor kinderen en jongeren. Vervolgens vertelt Janneke  over hun werk hier en hoe zij hiertoe gekomen zijn. Mooi om te horen hoe zij geleid door de Geest deze weg zijn gegaan.

’s Avonds leidt Gerard ons rond door oud-Schwerin, waar we via o.a. de Dom uitkomen bij het prachtige Slot van Schwerin. Aan het eind van de avond sluiten we dag gezamenlijk af.