10 en 11 juli – Een vliegende start

De eerste dag zit er alweer op! Alhoewel.. alwéér? Het was een lange vlucht en we kwamen ’s ochtends al iets na 5 uur aan in Lima.

We hadden dus nog een hele dag de tijd om de hoofdstad te verkennen. De reis verliep goed en bij aankomst stond Matthijs Geluk (zendingswerker) ons al op te wachten. En niet alleen ons, ook de afgeladen extra koffers met hagelslag, chocopasta, choladerepen etc. die we voor hem en zijn gezin hadden meegenomen.. 😉

Intussen zat de sfeer er al goed in en zagen we er naar uit om nog wat van de dag te maken. Het was dan wel vroeg, het verkeer in Lima was al goed op dreef. Met z’n allen opgepropt in een busje scheurden we door het chaotische verkeer op weg naar het hotel.

Tijdens deze rit zag je meteen al goed verschil tussen de rijkere en armere buurten. Ons hotel staat in een van de meest schone en veiligste buurten van Lima, Miraflores. Daar werden we vriendelijk ontvangen en verrast met een heerlijk ontbijt.

Matthijs leidde ons vandaag rond door de hoofdstad, overal hingen Peruaanse vlaggen vanwege de nationale feestweken, fiestas Patrias de Perú, die in juli zijn. Matthijs had voor ons allemaal een Peruaans speldje meegebracht die Rosa had gekocht, om op te spelden vanuit solidariteit voor de bevolking hier. Ontzettend leuk! We dragen het nu al met trots. We wandelden door het Parque del Amor, genoten van het mooie uitzicht over de stille oceaan en dronken wat op het terras. Na een korte siësta aten we onze eerste echt Peruaanse warme maaltijd, toen bleek dat de Peruaanse bevolking ware voetbalfans waren, in elk restaurant werd namelijk fanatiek gekeken naar de wedstrijd tussen Kroatië en Engeland.

Met het openbaar vervoer, wat weer een avontuur op zich was, reden we richting Plaza Mayor met daarop het regeringsgebouw en een prachtige kathedraal. We sloten de dag af met een spectaculaire licht- en watershow in het Parque de la Reserve, een fleurig park vol met verschillende fonteinen.  Toen ‘snel’ terug naar het hotel, een aantal van ons kon nog maar amper de ogen open houden. Morgen weer vroeg dag, op naar Trujillio!

Adiós! Andrea Hokse (en de rest)