16 en 17 juli – Beestenboel, lama rijden en cavia eten

Binnen een paar uur zaten we al hoog in de bergen. Cajamarca, een gezellige en kleurige stad gelegen tegen een berg, was voor twee dagen onze verblijfsplek.  De eerste dag hebben we de stad meteen al wat verkend en hebben we de Apoloniaheuvel beklommen. Hijgend van het zuurstoftekort kwamen we bovenaan de heuvel, waar een kleine kapel staat. We genoten van een prachtig uitzicht over de stad. In de kleine straatjes en op de trappen in de stad zagen we overal de lokale bevolking gekleed in prachtig gekleurde kleden en met een enorme hoed op hun hoofd en moesten we overal de kleine mototaxi’s ontwijken. Er was deze dagen ook tijd om vast wat souvenirtjes te kopen, het aanbod was groot en het afdingen vergt voor sommigen nog wat oefening. Maar een beetje toerist zijn vonden we eigenlijk ook wel heel leuk. ?

Als je met negen meiden op reis gaat, dan is het niet heel vreemd dat we uiteindelijk verzandden in de thermaalbaden van Cajamarca, al vonden de mannen van het gezelschap dat ook wel prima. Optimaal ontspannen, dat konden we allemaal best even gebruiken. ‘s Avonds aten we lekker pizza en deden we spelletjes in het hotel.

Dinsdag gingen we naar Granja Porcón. Dit is een gemeenschap waar de hele bevolking christen is, met elkaar samenwerkt en al het land als gemeenschappelijk bezit heeft. Met onze eigen bus en chauffeur reden we naar deze plek toe. Toen we dichterbij kwamen stond er om de 100 meter een groot bord in de berm met daarop een Bijbeltekst. Heel bijzonder om te zien! In het dorp zelf zagen we de lokale bevolking in de typische klederdracht aan het werk en was er een groot park met allerlei dieren. We liepen een route tussen de leeuwen, beren, apen en vogels door. Bij de meeste dieren vond je een Bijbeltekst, bij de Patrijs stond bijvoorbeeld Jeremia 17:11. Het hoogtepunt was wel dat we op een lama mochten zitten!

We kunnen Peru natuurlijk niet verlaten zonder Cuy gegeten te hebben, ook wel bekend als de cavia.. 😉 Deze was niet netjes, onherkenbaar in stukjes gesneden, nee we kregen hem volledig gefrituurd met kop en al op ons bord. Echt heel uitzonderlijk smaakte het niet, maar een beleving was het wel!

Cajamarca ligt achter ons, we hebben nog een lange reis door de Andes voor de boeg! Het belooft een indrukwekkende en gezellige tocht!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *