Aangekomen in Malawi!

Na een nacht van weinig slaap (vanuit mijn optiek) hadden we in Wenen voor een lange tussenstop en zijn we daarna doorgevlogen naar Addis Abeba in Ethiopië. Bij het opstijgen en landen werd hard gelachen door Naomi en Semra omdat ze voor het eerst vlogen, een heugelijke dag dus!

Toen we aan het wachten waren op de vliegtuig naar Lilongwe zag ik de selectie van Al Ahli uit Egypte, dat is een van de beste voetbalclubs uit Afrika. In de vliegtuig van Ethiopië naar Malawi zat ik naast een meisje uit San Fransisco die ook met een groep jongeren naar Malawi gaat. Met haar heb ik Uno gespeeld en onze favoriete artiesten uitgewisseld. Van een Indiase man naast mij kregen we beide 15 rupee. Hij kon niet echt goed Engels en we konden hem beide niet verstaan maar wel een zeer sympathiek gebaar.

Gert en Rieneke, die ons opvangen in Malawi, stonden op het vliegveld klaar met een groot spandoek ‘Hattem welkom in Malawi’. We vonden het grootse onthaal allemaal zeer gaaf.

Na een lange tocht om visa aan te vragen, gingen we met de bus naar het appartement in Lilongwe. We hebben nog boodschappen gedaan ‘s avonds en heerlijk bij een Italiaan gegeten. Voor mij was het een heerlijke pizza margherita.

Blog door: Paul