On the road again

Vandaag gingen we op reis naar Ekwendeni. Om 5.30 ging de wekker waar de meesten van ons niet vrolijk van werden. Daarna was het snel eten en snel alles inpakken en gaan met die banaan. We moesten 5 uur rijden met 1 grote tussenstop bij een soort wegrestaurant. Daar kregen we wat fris en een muffin. Nadat een Malawiaan kruiden aan ons probeerde te verkopen, gingen we weer rijden. We genoten van het uitzicht en van alle zwaaiende mensen. Onderweg zagen we zelfs apen aan de kant van de weg! We vroegen aan de chauffeur wat voor soort apen het waren, maar hij wist het niet. Dat was wel een beetje jammer. Maar dat mag de pret niet bederven.

Opeens gingen we zachter rijden en stapten we uit om naar de bekende “Elefant rock” te kijken. Een rots dat in de vorm is van een olifant. Toen we bijna bij Mzuzu waren, werden we aangehouden door de politie. Blijkbaar had de chauffeur niet de goede weg sticker en moest een boete betalen. Dat was ook weer een hele ervaring. Nadat de boete was betaald en er vriendelijk geglimlacht werd naar de politie vrouw, konden we weer gaan. Eenmaal in Mzuzu werden er boodschappen gedaan en deed Ellen een hopeloze poging deed in pinnen, reden we door naar Ekwendeni. Het guesthouse ziet er netjes uit en we gaan het hier vast naar ons zin hebben. ’s Avonds hadden we een wandeling door het dorp en daarna terug naar het huis om avond te eten. Dit was onze eerste dag in Ekwendeni. We zullen zien wat ons allemaal nog brengt.

Door: Annelin