Zaterdag 28 juli

Na een heerlijk ontbijt stapten we in de bus en gingen we twee dames uit de buurt op te halen genaamd: Blessing en Christian.

‘s Ochtends gingen we naar het Smart Centre van Hans Kasbergen, ook een zendingswerker van de GZB. Dat was erg interessant en leuk om te zien hoe hij een belangrijke aandeel heeft om de mensen hier een (iets) beter leven te geven. Ook heeft Hans handige minimalistische Wc’s ontwikkeld. We maakten op het centre ook kennis met een gezin uit Nunspeet, dat was leuk want ik kom daar zelf ook best wel vaak. En dan denk je wel: wat is de wereld toch een klein bolletje.

Toen het middag werd gingen we met zijn allen bij Vicky’s in Mzuzu eten. Met Hans en Gerrie, de familie uit Nunspeet, Blessing en Christian en de Hattem Squad. Het was oer gezellig en we hebben veel geleerd van Christian en Blessing. En ik heb ze onder andere geleerd dat je in Nederland iemand laat schrikken door “kiekeboe!” te zeggen. De volgende dag vroeg ik ernaar en toen zeiden ze gelijk in koor “kiekeboe!”

Na de lunch gingen we naar een marktje in Mzuzu genaamd Taifa. Het was erg knus maar wel heel gaaf en heb er zelfs leuke gesprekken gehad met verkopers. Er liepen ook ratten, daar heb ik helaas geen
gesprekjes mee gehad. Op de markt heb ik ook nog voor 3.000 Kwacha een verjaardagscadeau voor mijn moeder gekocht die de dag ervoor jarig was. Gefeliciteerd mam!

‘s Avonds gingen we na het eten samen met Blessing en Christian nog even zingen. Het ‘I surrender all’ klonk erg mooi.

Het was een enerverende dag van een tot dusverre enerverende trip!

Door: Paul