Zondag 29 juli 2018

We begonnen de dag vroeg in de kerk. De kerkdienst begon om 7.30 uur. De dienst duurde ongeveer twee uur lang, maar dat had je helemaal niet door gehad. Tijdens de dienst waren er twee groepen die zongen en dat was heel erg mooi! Nadat we naar voren werden geroepen en ons moesten voorstellen gingen we een lied zingen van Trinity; May you have. Een leuk weetje is dat de mensen in Malawi het normaal vinden als je een half uur of zelfs een uur later de kerk binnen loopt en gaat zitten.

In de middag gingen we naar Mzuzu waar de GZB-zendingswerkers Hans en Gerrie Kasbergen wonen en werken. Iedere maand organiseren zij een sing-in voor kinderen. Er wordt gezongen en typische Nederlandse spellen gespeeld. Wij werden ook vergezeld door twee andere groepen uit Nederland die het programma met ons mee deden.

Toen de kinderen er waren begonnen we met een toneelstukje waar ook een paar van onze groep aan mee hielpen. Daarna hadden we samen met de kinderen gedronken en gegeten. In totaal waren er 70 kinderen gekomen en die hadden we in groepjes verdeeld met 1 of 2 leiders. De kinderen mochten onder andere touwtje springen, blik gooien, zaklopen en mee doen met een stoelendans.

We hebben de dag afgesloten met een heerlijke BBQ waar we hebben genoten van salade, broodjes, kip, worstjes en niet te vergeten hamburgers.

Door: Marleen