Dinsdag 31 juli

We werden wakker met een heel mooi uitzicht op de nijlpaarden in het meer. ‘S nachts kon je ze horen omdat we in hutjes op het Safari park sliepen. Vlak voor het ontbijt kwamen ze even uit het water en kwamen er apen kijken. Het was super leuk om te zien dat ze zo dichtbij kwamen.

In de loop van de ochtend zijn we vertrokken richting Livingstonia. Tussendoor hebben we gegeten bij een Nederlander die 3 jaar geleden naar Malawi verhuist is. Hij heeft een eigen restaurant en hij heeft ons met zijn pick up maandag rondgeleid door het wildreservaat. We hebben heerlijk bij hem gegeten. Na de lunch zijn we door gereden naar Lukwe. De weg die je dan aflegt, is een hele stoffige dirt road. Uren over dit soort wegen, zorgen dat alles in de bus bedekt is met een rode laag stof. Elke tegenligger zorgt voor een nieuwe stofwolk waarbij we snel de ramen moeten sluiten. Langs de weg zien we vrouwen en kinderen te voet einden lopen met teilen water, mais of andere goederen op het hoofd.

Bij Lukwe hebben we genoten van het mooie uitzicht. Nadat we het stof van ons hebben afgeschut en een colaatje hebben gedronken (tegen de bacteriën elke dag een flesje cola 🙂 ) zijn we de hutjes gaan verdelen. De hut waarin ik sliep had een super mooi uitzicht over het dal en het lager gelegen Lake Malawi. ‘S avonds hebben we nog weer een poosje genoten van het uitzicht en het heerlijke gezonde eten (geen rijst met kip zoals we de meeste dagen in het guesthouse hebben gegeten).

Door: Annelieke