Balancé et au revoir! … Uitgezwaaid en tot ziens!

Zondagavond was het een ontspannen avond. We hebben onder andere gezellig spelletjes gedaan met elkaar en wat gemeenteleden. Maandag zijn we een ochtend gaan werken in Lezére, een kleine gemeente in de buurt. Hier waren we zondag ook geweest. In deze gemeente zaten maar 5 tot 10 mensen. Erg triest om te zien. Je vraagt je dan af of deze gemeente over 10 jaar nog wel bestaat.

Er waren verschillende werkzaamheden te doen. We hebben onder andere de vloeren geschuurd en geverfd. De vloer van de kerk moest nodig worden gestofzuigd. Dit was al een lange tijd niet meer gedaan. De jongens zijn buiten aan de slag gegaan. ’s Middags hadden we een leuke activiteit op de planning staan namelijk naar een grot waar we in konden varen. We werden rondgeleid door een gezellige maar gekke gids ?

’ s Avonds waren we uitgenodigd bij Marie Claude die heerlijk voor ons gekookt had. Marie Claude heeft met ons ook haar getuigenis gedeeld dat heel de groep raakte. Ze vertelde hoe God haar op de proef gesteld heeft. Een paar jaar geleden werd haar man ernstig ziek, en is daarna ook overleden. Ze heeft het daar erg moeilijk mee gehad. Maar toen de zon in haar leven weer ging schijnen kreeg ze nog een tegenslag te verduren: haar dochter van 42 werd ook heel ziek. Wel mochten ze met elkaar het geloof delen en is haar dochter in vrede heen gegaan naar de Hemelse Vader. De tijden na het overlijden waren zwaar. Toch kon Marie Claude op God vertrouwen in haar moeilijke omstandigheden. Zelf moest ik aan de tekst denken die in Romeinen 12:21 staat: Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede. Marie Claude wilde ons meegeven dat we altijd op God moeten vertrouwen hoe moeilijk het ook kan zijn in het leven en we altijd dicht bij God moeten blijven.

Dinsdag zijn we een dagje naar de Pyreneeën geweest. Dat was niet alleen voor ons een vrije dag, ook voor ds. Bernard was het heel goed. Hij gunt zichzelf nooit een dagje vrij en nu moést hij wel?. Na anderhalf uur rijden begonnen we aan onze bergbeklimming. Onderweg kwamen we prachtige watervallen tegen en we hebben dan ook heel wat foto’s gemaakt. Het was een enorme klim naar boven, maar we hadden een lekkere picknick bij ons die we bij de watervallen hebben opgegeten.

Donderdag zijn we uitgezwaaid door de gemeenteleden en zijn we na een gezellige reis weer op Nederlandse bodem te vinden. In de groepsapp van onze experience werden non-stop foto’s en filmpjes gestuurd van de fantastische reis. Ook zijn we druk bezig om presentaties te gaan geven in onze kerkelijke gemeentes, en zo andere mensen te vertellen wat zo’n reis bijzonder maakt.

Als groep kijken we terug op een hele bijzondere reis. We hebben veel mensen ontmoet en mooie gesprekken gehad. Ook hebben we als groep ontzettend veel gezelligheid gehad, en wie weet zijn we volgend jaar weer in Le Mas D’ Azil te vinden 😉