Dag 1 – 21 september 2018

Een stormachtig begin van onze reis

Om half 8 verzamelden we ons op Schiphol, waar iedereen uiteindelijk om 8 uur aanwezig was. Het reisschema werd verrassend anders, want… het weer werd stormachtig waardoor onze vlucht van 10.10 uur pas om 11.30 uur vertrok. Onderweg vroegen we ons af of we onze aansluitende vlucht vanuit Wenen wel zouden halen… Nee dus! Het vliegtuig naar Albanië was al vertrokken. Wat nu? De vliegtuigmaatschappij liet weten dat we om 20.20 uur alsnog naar Tirana zouden kunnen vliegen en bood ons een dagje Wenen aan. Wauw! In groepjes hebben we door Wenen gewandeld, we hebben geshopt en apfelstrudel gegeten. Wat een pracht en praal, uit de tijd dat Oostenrijk nog een keizerrijk was.  In vele restaurants stond de originele Wiener Schnitzel bovenaan de menukaart, door velen van de groep genuttigd. Tegen 20 uur werden we weer met de bus naar de luchthaven gereden. Daar wachten we nu op onze vlucht naar Tirana, die inmiddels ook weer vertraagd is… Het was een mooi, intensieve reisdag, maar wat zeker zo is: de stemming zit er al helemaal in. Op naar Tirana! Morgen wordt het programma opgepakt.