Dag 3 – zondag 23 september

Naar de kerk in Mushqeta

Vandaag is het zondag. Bij het ontbijt opent Marja met gebed en vraagt om een zegen over deze dag. Fijn dat we vandaag een dienst mogen bijwonen in de kerk van Maarten en Gerdien Blom, samen met hun gezin en gemeenteleden.

Na het ontbijt gaan we op weg met de busjes naar de bijeenkomst in Mushqeta, prachtig gelegen tussen de bergen. We worden door Maarten hartelijk welkom geheten in het Albanees en in het Nederlands. Met elkaar zingen we liederen onder begeleiding van Maarten (keyboard) en zijn zoontje Tijmen (gitaar). Diet, een van onze deelneemsters brengt de groeten over van de kerk uit Nederland en vertelt wat haar bemoedigingstekst is: 2 Korinthe 1 vers 1-11: ‘Wij mogen troosten met de troost waardoor wij zelf getroost zijn, als één lid lijdt dan lijden alle leden’.

De predikant spreekt over het thema ‘Jezus volgen’ aan de hand van de storm op het meer van Tiberias: in goede tijden kabbelen we vaak rustig voort ,maar juist  in tijden wanneer het kan stormen in ons leven, brengt  het  ons juist dichter bij Jezus. Hij kan storm en pijn in ons leven gebruiken ten goede.

Na de dienst was er een picknick georganiseerd  op een plek waar de toekomstige kerk zal worden gebouwd. Heel  bijzonder, want tot veertig jaar geleden had daar ook een kerk gestaan.

Om 18 uur kwamen Fred en Vita van de gevangenisorganisatie waarmee de GZB samenwerkt, om ons iets te vertellen over hun werk, maar ook de zorg die zij geven aan de families van de gevangenen. Het evangelie is daarbij hun leidraad. Bijzonder om het persoonlijke getuigenis van Vita te horen die van moslim christen is geworden.

Morgen gaan we op weg naar de gezinnen van de gevangenen. Dit is onder andere het doel waarvoor we zijn gekomen.