Praatavond

Dag 1: Donderdag 8-11-2018

Om 17.30u precies verzamelden wij ons op Schiphol. We vlogen met Czech Airlines naar Praag en we kwamen om 21:20u uur aan op het vliegveld. Daar werden we opgewacht door Leendert, de zendeling vanuit de GZB uit Nederland. Hier stelde hij zich kort voor, gaf ons openbaar vervoer kaartjes en we reisden met de bus, metro en tram naar ons hostel. Hier kwamen we om 22.30u aan en we besloten snel in te checken en de bagage in de kamers te brengen.

Leendert bracht ons daarna naar een typische Tsjechische kroeg waar we onder genot van een drankje wat te horen kregen over de cultuur in de stad. Wij vroegen ons af of dit paste binnen de cultuur van de christelijke gemeenschap in Praag en hij legde ons uit dat het vaak voorkwam dat mensen elkaar ontmoeten in kroegjes en barretjes. De laagdrempelige praatavonden zoals Pivo et Pilitika moesten vooral in het openbaar zijn. Dit komt namelijk omdat het in Tsjechië niet gebruikelijk is om elkaar thuis uit te nodigen. Hierna zijn we terug gegaan naar het hostel voor een goed verdiende nachtrust.