God is goed!

Zaterdag 10-11-18

Vanochtend zaten we om half 9 weer klaar om de dag te beginnen. Na ontbeten te hebben gingen we bij een koffie café triades houden. Dit houdt in dat we in groepjes van 3 met elkaar bijbel lezen, met elkaar praten over wat ons bezig houdt in ons eigen leven en dat we met elkaar en voor elkaar bidden. Een erg waardevolle tijd waar we echt tijd nemen om de bijbel te bestuderen en van God te leren. We waren met zijn zessen dus we hadden precies twee groepjes.

Na de triades zijn we naar de burcht in de stad gegaan. Op de burcht vind je onder andere de grote kathedraal van Praag samen met het hele middeleeuwse dorpje wat eromheen ligt. Het was leuk om de kathedraal te zien maar was wel erg toeristisch met grote drukte als gevolg. Nadat we klaar waren de burcht te verkennen en een late lunch te hebben gegeten gingen we op weg naar de supermarkt om inkopen te doen voor de outreach van die avond. In de supermarkt hebben we heel veel ingrediënten gekocht om twee grote pannen met pasta te maken met zijn allen bij Leendert thuis. Hij zou ’s avonds met ons mee gaan om het eten uit te delen aan de daklozen die in het parkje voor het station leven en overnachten. Het was een bijzondere avond waar we veel gezien hebben. Er was zelfs een dakloos persoon die in Jezus gelooft en die was daar zo blij over dat hij begon te zingen, Shalom en Halleluja waren de woorden waarmee hij dat deed. Hij was blij met het eten dat we uitdeelden aan hem en zijn lotgenoten in het  park. Naast het eten deelden we ook goederen uit zoals tandpasta en tandenborstels, kleding en persoonlijke verzorgingsmiddelen. Wij waren niet de enige die dit deden. Wat later voegden zich meer mensen vanuit de stad zich bij ons met pannen eten en goederen. Iedere zaterdag avond zijn er mensen die eten uitdelen en Leendert probeert dit iedere zaterdag te doen, niet alleen om eten uit te delen maar ook mensen te leren kennen waar hij een band mee op kan bouwen zodat hij op die manier het evangelie met hen kan delen. Nadat onze pannen leeg waren en na nog een tijdje gebleven te zijn was het tijd om af te ronden. Leendert ging op huis aan en wij gingen nog op pad om zelf ergens te gaan eten en de dag gezellig af te sluiten. Nu terug bij ons hostel genieten we nog even van een drankje en spelen wij gezellig spellen samen. Vandaag is klaar, morgen is een nieuwe dag. God is goed!