Heenreis

Vandaag is de grote reis begonnen! Na maandenlang ons voor te bereiden op de reis door veel acties en er veel tijd in te hebben gestoken gaan we nu dan echt naar Malawi toe.

We spreken elkaar op school waar we afscheid nemen van onze ouders. Meneer van Dam is aanwezig om met ons te beginnen voor de reis en ons veel succes te wensen. Nadat we al onze koffers in de bus hebben gedaan en de laatste knuffels te hebben gegeven zijn we in de bus gestapt onderweg naar het vliegveld van Brussel.

Voor mij was het de allereerste keer dat ik ging vliegen, best wel een spannende ervaring dus. Na even te wachten op het vliegveld konden we onze bagage + de bagage met allerlei speelgoed voor projecten hier in Malawi opsturen. Met onze groep liepen we naar de gate waar we, na even te wachten, officieel in het vliegtuig konden stappen.

Onze vlucht vloog over Wenen, Oostenrijk, heen en was daarom aan het begin niet zo vol. Ook zaten we gelukkig allemaal bij elkaar in de buurt. Het opstijgen en landen was erg leuk om voor een eerste keer mee te maken. Tijdens de vlucht kregen we ook allerlei bijzondere bakjes met vliegtuig-voedsel: Broodje kaas, Kip, rijst, brood en meer dan genoeg water. Eigenlijk was deze vlucht heel erg prettig, omdat we ‘s nachts vlogen (19:30-4:55) was het ook mogelijk hier en daar een oogje dicht te doen.

In de vroege ochtend komen we aan op Addis Abeba, Ethiopië. We kunnen vrijwel direct naar de gate toe, maar hebben wel een lay-over van 4 uur. Gelukkig lukt het ons de tijd snel de kunnen doden met wat spelletjes, leuke gesprekken met locals en veel gezelligheid.

Tijdens de tweede vlucht hadden we veel geluk, omdat het niet zo druk was konden we allemaal aan het raam zitten en genieten van het prachtige uitzicht over Afrika en de witte wolken. Deze vlucht gaat naar Lilongwe, de hoofdstad van Malawi. Het is 4 uur vliegen, maar door het tijdsverschil eigenlijk 3 uur. Met zo een uitzicht vliegt de tijd ook voorbij, wat een geweldige vlucht vond ik dit ook.

Bij aankomst op Lilongwe airport (één landingsbaan met één gebouw voor zowel visum, bagage, ontvangst, vertrek en aankomst. Het is dus best wel klein) konden we eerst in de rij gaan staan voor ons visum, die verplicht is bij binnenkomst in Malawi. We halen onze bagage op waarna we direct hartelijk worden ontvangen door onze gastheer en gastvrouw van de reis: Hans en Gerrie Kasbergen.

We stappen in de bus van de CCAP (Central Church Africa Presbyterian), onze buschauffeur John heet ons welkom en samen rijden we een eindje naar de Lodge, een soort hotel voor gasten maar dan met maaltijden. Ik en Eljakim slapen samen in een klein huisje. Een kamer met een wc en een douche. Ook deelden we samen een bed ?. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen! De avond valt terwijl wij genieten van het prachtige landschap. Morgen gaan we weer vroeg onderweg richting Mzuzu waar we de projecten hopen te bezoeken. Vroeg onder de veren dus.

Lees vooral de volgende blogs voor onze mooie verhalen.

-Rein