LE MAS D’AZIL – De afgelopen dagen stonden in het teken van de eerste ontmoetingen, uitgebreide maaltijden en eerste klus-activiteiten. De jongeren in Frankrijk werden vanaf hun aankomst in de pastorie gelijk onder gedompeld in de Franse plattelands cultuur. Nadat de bus geparkeerd was werden de deelnemers hartelijk ontvangen door leden van de kerk met een onwijs lekker aperitief.

Als spontane actie doken wij als groep de kerk in om de prachtige akoestiek te bewonderen door een paar liederen te zingen. Dit trok de aandacht van de Franse gemeenteleden die direct kwamen luisteren. Het besef van onze aanwezigheid werd gelijk zichtbaar toen een van de gemeenteleden ons emotioneel kwam begroeten. Na deze aftrap gaven een aantal deelnemers van onze groep een presentatie over de kerk in Nederland, de eerdere ervaringen in Le Mas d’Azil en wat ze mee terug namen naar de kerk in Nederland. Een mooie uitwisseling om deze reis, na de twee dagen rijden, dan toch echt officieel te starten.

De volgende dag gingen gelijk de handen uit de mouwen. Een deel van de groep bleef in de kerk van Le Mas om daar onderhoud te plegen aan het prachtige houtwerk in deze eeuwenoude kerk. Het ander deel vertrok naar Rieu Barch om daar voorbereidingen te treffen voor het schilderwerk in de hal. Tijdens de werkzaamheden werden wij gelijk weer geconfronteerd met de taalbarrière, maar gelukkig komen we met handen en voeten een heel eind J. Na het harde werk kregen wij een overheerlijke picknick aangeboden op de heenreis naar de stad Foix. In deze prachtige stad bezochten wij het kasteel en het centrum. Lekker om ook even de cultuur te proeven naast die van het platteland. ’s Avonds wachtte ons een overheerlijke maaltijd gemaakt door een vrouw uit de gemeente van Foix.

Op de zondag participeerden wij in de kerkdienst met muziek. Het is mooi om de gemeente ook muzikaal te kunnen dienen in hun geloof. Na veel ontmoetingen later met gemeenteleden en Nederlandse vakantiegangers was er tijd voor een ontspannen middag. Hoewel het er tijdens de spelletjes fanatiek aan toeging. Deze zondag sloten we af door pizza’s te eten bij Nederlandse gemeenteleden uit de kerk. Nu gaan we vol goede moed de nieuwe week in, op naar nieuwe ontmoetingen en leuke activiteiten.

à bientôt!

https://www.facebook.com/harriette.smit/videos/10220168006138721/