Getuigen

Maandagmorgen ging vroeg de wekker. Na het ontbijt waar ook pelgrims bij waren, gingen we weer aan de bak. Tot de middag werd er flink geklust. De eerst roze-met-baby-blauwe muren werden langzaamaan wit met grijs, wat natuurlijk een enorme verbetering was.

’s Middags brachten we een bezoek aan de grot van Le Mas, de enige grot in Europa waar je doorheen kunt rijden met de auto. We sloten de dag af met een kampvuur en een maaltijd in Lézère. Tijdens de maaltijd gaf dominee Bernard een getuigenis. De dag erna gingen we verder met klussen. ’s Middags brachten we een bezoek aan oudere, aan huis gebonden mensen. Daarna gingen we door naar bejaardenhuis. Het was een indrukwekkend bezoek waarbij we veel gezongen hebben. Sommige bewoners waren zo afgetakeld, maar toch zag je dat het hen raakte.

Na dit bezoek reisden we af naar Saint-Lizier, waar Jan-Willem een orgelconcert mocht houden in een bijzondere, oude kerk. De burgemeester had ons uitgenodigd voor een aperitief na het concert. Het aperitief liep zo uit dat er uiteindelijk geen maaltijd meer volgde, maar het was heerlijk en het uitzicht op de bergen was prachtig.