Wandelen…

Woensdag trokken we de bergen in. La vue was grandioos. Dat vonden de paarden ook. We genoten onze lunch op een prachtige plek, tot de paarden ons kwamen vergezellen. Ze bleken zeer intelligent: ze doorzochten alles, op zoek naar voedsel. Wij zijn maar verkast naar een veiliger oord. Terug bij de auto waren we weer uitgewaaid en fris. We gingen naar Seix, waar we de kerk bezochten en een drankje deden. Terug in Le Mas d’Azil gingen we lekker pizza eten in een restaurant. Mooi om te zien hoe het resterende eten niet weggegooid werd, maar de volgende dag weer werd hergebruikt bij het aperitief.

Donderdag was onze laatste dag in Le Mas-d’Azil. Een gedeelte van de groep maakte het schilderwerk af in de pastorie van Rieubach. In de pastorie van Le Mas-d’Azil was er een kindermorgen met Hollandse spelletjes, zoals ezeltje prik en koekhappen. Daarna kwam priester Jean-Marcel die met ons mee at. Hij gaf zijn getuigenis en praatte over de toekomst van de kerk. De maaltijd eindigde pas om half 5(!). Daarna was er een afscheid met de gemeente in de kerk. Ook daar werden namens de groep en de gemeente getuigenissen gegeven. Het was een emotioneel, maar ook prachtig moment. Aansluitend was er wéér een maaltijd met de gemeenteleden en werd er afscheid genomen.

Vrijdagochtend vertrokken we rond half 10 op weg naar ons hotel. Zaterdag hopen we de rest van de reis te vervolgen.