De grote rit

Dag 2

Na een uitslaapsessie ontbijten we met z’n allen in het Guesthouse, vooraf aan het ontbijt vragen we in gebed om Gods zegen voor de tocht van vandaag. We vertrekken namelijk voor een 6 uur durende tocht van 250 km door het bergachtige landschap naar Cyangugu. De belofte van een adembenemende reis wordt volledig waar gemaakt. Een prachtig landschap trekt aan ons voorbij. Vriendelijk zwaaiend en lachend begroeten de bewoners ons . Halverwege de reis lunchen we in Bethany, aan de rand van het schitterende Kivu meer.

Na de lunch volgen we de randen van het meer om op onze bestemming te komen in Cyangugu. Het Peace Guesthouse zal de komende dagen het met ons moeten doen. We kunnen ons even settelen. In deze groep heeft zich al snel een mooi proces voltrokken, het klikte al vanaf de eerste ontmoeting  maar al snel was er ook verdieping. In de gesprekken die er volgen tijdens de auto- / en busritten worden naast koetjes en kalfjes ook diepzinnige onderwerpen niet geschuwd.

Het is avond als we arriveren in Cyangugu. Een lekkere maaltijd en een onverwachts bezoek staat ons te wachten. We ontmoeten mensen van de Anglicaanse Kerk en worden, na een voorstelrondje, welkom geheten en wordt er een dankgebed uitgesproken.

Een prachtige start van onze bijzondere reis door Rwanda.