Ntakundi (Het is niet anders)

Dag 6

Vanmorgen zijn we om 8 uur vertrokken voor een prachtige wandeling in het regenwoud. We kijken er allemaal ontzettend naar uit, maar tegelijkertijd is het ook een voorlopige ‘doei’.  Martin, Marleen, Marianne, Maaike en Jacco gaan alvast naar Kigali, we gaan ze missen!

Inmiddels blijkt dat de helft van de groep halverwege is gestand met de auto. De koppelingsplaten van de auto van Rik waren kapot gegaan. Repareren was geen optie en dus kon de hike niet meer door gaan. Of toch wel?  We kunnen de hike gelukkig verplaatsen naar woensdagmorgen voor ons vertrek naar Kigali.

Nu er 1 auto kapot is, wordt het proppen in de auto. Met z’n 12’en in auto blijkt een aardige uitdaging maar het past. Iedereen kijkt ons aan, zoveel blanken in 1 auto… Vandaag zien we voor het eerst het huis van Rik en Caroline. We hebben een gezellig luncht en daarna gaan we shoppen in Kamembe. Na veel indrukken en een geweldige markt gaan we terug. Lopend of met de motortaxi, voor ieder wat wils.

Avonds hebben we gegeten in een restaurant bij de brug naar Congo. Een leuke tent waar we het samen wederom goed hebben.  Zo werd het een ontspannen en mooie dag.