Church day

Dag 7

‘s Morgens om 8 uur eerst naar de traditionele Anglicaanse (Engelstalige) dienst in de Cathedral. We hebben mooie liederen gezongen onder leiding van een enthousiaste band.

Aansluitend in de auto naar Nyenji, een klein dorp een klein uur verderop.  De kerk is half afgebouwd en mag dus officieel niet gebruikt worden. Maar voor de gelegenheid van ons bezoekers was er eenmalig toestemming gegeven om er een dienst te houden. Een dak was er nog niet dus waren er zeilen, doeken en takken gebruikt  als bescherming tegen de zon.

Het was een missionaire dienst, gericht op Evangelisatie. Rik had een bijzonder inspirerende preek over ieders talenten. Het dansen en zingen was een waar  feest.

Nyenji heeft zonder hulp van buitenaf een voedselprogramma opgezet en na afloop werd er pap en brood uitgedeeld aan de kinderen. Daar mochten we ook vandaag weer bij helpen. Dat blijft toch erg leuk. Daarna waren we uitgenodigd voor een uitgebreide heerlijke lunch bij pastor Etienne, de pastor van de kerk.

Wat een gastvrijheid, blijheid  en dankbaarheid alleen door onze aanwezigheid en aandacht. Dit is de rode draad van ons bezoek aan Rwanda en hierdoor worden wij ook enorm bemoedigd en gesterkt in ons geloof. Wat men opbouwt gebeurt met zeer weinig middelen, er is heel veel vindingrijkheid en hard werken voor nodig.

Rond vier uur waren we na een “african massage” van een uur weer bij het Peace guesthouse. Verder was de zondag ook een dag van rust. Na een relaxmoment  heerlijk gegeten en een spelletje kaart gespeeld.

De eerste week is zit er op, wat gaat de tijd toch snel!