Handen uit de mouwen steken

Cyangugu-groep
Dag 8

Ook al zijn hier niet gewend de “gasten” te laten werken mochten wij vandaag onze handen uit onze mouwen halen en een keuken bouwen.

Eerst werden we warm onthaald in op het schiereiland Shara, met dansen en zingen. Na het warme onthaal hebben we geholpen met het voedselproject, door pap uit te delen. Het was een gezellige sfeer. Ook al kon je elkaar niet verstaan, kon je contact hebben met de mensen in het dorp.

Een aantal vrouwen lieten gekleurde stoffen zien, die ze gemaakt hadden. Deze stoffen zagen er mooi uit, een paar leden van de groep hebben ze ook gekocht.

Later in de middag kwam het echte werk. Uit blijk van waardering werd een bij een gezin een buitenkeuken gemaakt. Het gezin had een kind geadopteerd. Samen met de lokale bevolking begonnen we samen te helpen met de keuken. Er werd water gehaald, zware stenen doorgeven en modder gemaakt als gebruik van cement. Het was een mooie sfeer, de bevolking stond ervan te kijken dat we echt hielpen. We lachten samen en langzaam kwam de keuken omhoog.

Eind van de middag hebben we Caroline haar verjaardag gevierd bij het meer en een rustige avond gehad.