Op safari!

Kigali-groep
Dag 8

Om 4:45u ging de wekker, omdat we om 5:30 richting het Akagera National Park gingen. Ik heb uiteraard weer in de auto liggen slapen…

Rond 8u kwamen we bij het park aan en hebben we eerst een kop koffie en Rollex’en gekocht. Dit is een soort pannenkoek die je kaal kon bestellen of met kaas of ham/kaas. Daarna  is er een gids bij ons ingestapt. Hij leidde ons naar de mooiste plekjes, waar we verborgen dieren konden zien. We hebben doodshoofdaapjes, bavianen, buffels, nijlpaarden, krokodillen, zebra’s, giraffen, antilopen en hele mooie vogels gezien. De vogels hadden hele mooie felle kleuren! We hebben helaas geen olifanten en leeuwen gespot..

Een deel van het park werd expres afgebrand om de dieren naar een bepaald gebied te leiden, de as goed was voor de dieren en de planten zouden daarna weer beter groeien. We hebben hier dichtbij gestaan en hoorde het vuur alles verbranden.

Zo meteen nog even in een restaurantje wat eten, opfrissen en naar bed.