De zinnen verzetten

Cyangugu-groep
Dag 10

Opnieuw vertrekken we vroeg uit Kamembe, ditmaal voorgoed??  Ook vanmorgen zingen we ons, na de dagopening en het ontbijt, nu op weg naar Kigali. Onderweg hebben we een tussenstop om een nieuwe poging te doen voor een hike in het regenwoud. Twee rangers nemen ons mee op een 5 km lange, 4 uur durende, tocht. De tocht is een welkome aanvulling op de dag van gisteren, fysiek zwaar, maar de uitputting geeft ons ook energie. We vertrekken op 2450 meter hoogte, dalen naar 2100 meter en klimmen weer terug. Met vallen en opstaan lukt het ons de tocht te volbrengen. Onderweg trekken we langs indrukwekkende bomen, kijken in diepe vallei en luisteren we naar het gezang van een waterval. De longen van de aarde en water voorziening van velen is van levensbelang voor de mensheid. Hoe is het toch mogelijk dat wij mensen de zo gefocust zijn op de winst van vandaag dat we het leven van morgen er voor opofferen?

Na de trektocht stappen we weer in de bus voor de lange reis naar Kigali, daar aangekomen worden we hartelijk onthaald door de Kigali groep. Worden ervaringen uitgewisseld en is alles weer als vanouds.

Na het avondeten en de kennismaking met Manasse en Katrien, sluiten we de dag af met dankgebed en zang, maar niet voordat het programma van de volgende dag is doorgenomen.