Aanstekelijk en stil worden…

Dag 12

Vanochtend zijn we naar Ceformi gegaan, dit is een vakschool in Kigali. We zijn begonnen met een kerkdienst met een koor van de studenten. De muziek klinkt niet altijd even zuiver, maar het is uiterst aanstekelijk. We hebben dan ook lekker meegedanst met het koor! Na deze dienst hebben we een rondleiding gehad en meerdere klassen bezocht om de studenten te spreken. Ik heb met enkele anderen de metaalbewerking, hout, koken en het naaiatelier bezocht. Na afloop kregen we allemaal een zelfgemaakt cadeau van de vakopleiding. Voor de mannen een laptoptas en voor dames een gewone tas, super leuk!

Als extra afsluiting hebben we samen met de studenten geluncht. Dit was een echte Rwandese schoollunch. Bonen en Ugali, een soort plakkerige deeg. Misschien niet het lekkerste van de hele reis, maar zeker leuk om een keer te proberen.

Daarna zijn we doorgereden naar het genocidemuseum. We waren er allemaal stil van..

Na een drankje bij Hotel Rwanda zijn we nog even door de stad gelopen. De laatste souvenirs zijn gescoord.

Een enerverende dag afgesloten in een gezellig restaurantje