Kennismaking met Libanons veelzijdigheid

Zaterdag zijn we de dag begonnen met worship en een korte overdenking door Heleen over psalm 91. Daarna kwam Pastor Sevag langs om ons wat te vertellen over KCHAG. Het is een conferentiecentrum van de Armeens Evangelische Kerk waar ze in de zomer kampen houden. Hij vertelde ons ook over de Armeense Genocide waardoor er zoveel Armeniërs in Libanon terecht zijn gekomen.

We namen een korte break en gingen vervolgens in gesprek met 3 studenten van de Haigazian Universiteit, een universiteit die ook bij de Armeense kerk hoort. Zij vertelden over de Libanese maatschappij en hoe lastig het soms is om hier op te groeien en een toekomst te hebben als jongeren.

Om half 2 stond de lunch alweer klaar. En zoals altijd zag het er weer heerlijk uit. Na de lunch zijn we naar Convent St. John gegaan. Daar hebben we lekker rondgewandeld en zijn we, dankzij onze fantastische gids Heleen, onder andere veel te weten gekomen over de Romeinse nederzetting waar dit klooster naast gebouwd is. We hebben de middag afgesloten bij Wilbert en zijn vrouw Rima thuis onder het genot van heerlijk ijs en een prachtige zonsondergang. Vervolgens zijn we teruggegaan naar KCHAG waar we diner hadden. En toen was het programma voor de zaterdag alweer voorbij en konden we lekker even uitrusten en alle indrukkingen verwerken.