Een duik in de geschiedenis

’s Ochtends vertrokken we na het ontbijt in KCHAG naar het National Museum. Dit is een museum waar veel oude opgravingen worden bewaard. In het museum zijn ook veel opgravingen uit de tijd van de Bijbel. Hier hebben we ook voornamelijk bij stil gestaan. Wilbert liet ons bijvoorbeeld de beelden zien van afgoden uit de tijd van de Bijbel, of een steen uit de tijd van Exodus waarop Egyptische slavernij werd afgebeeld. Daarna mochten we zelf nog een poosje rondlopen. Mooi om te zien in welke staat de voorwerpen zijn bewaard, ook tijdens de bombardementen van de burgeroorlog. Na het museum vertrokken we naar NEST, dit is de theologische school waar Wilbert en zijn vrouw Rima werken. Hier woonden we de chapel bij, een korte samenkomst die elke middag rond 12.00uur plaatsvindt. Studenten leiden deze samenkomst en oefenen hierdoor meteen hoe ze een kerkdienst kunnen leiden.

Na de chapel hebben we met de studenten van NEST geluncht. ’s Middags stond er shoppen op het programma. Heel veel werd er niet geshopt, omdat veel winkels helaas gesloten waren. We sloten de middag af met een college van Rima. In deze les leerden we meer over de Maronitische kerk. Een kerk die qua theologie bij de Rooms Katholieke kerk hoort, maar qua liturgie meer op de Oosters Orthodoxe kerk lijkt. We hoorden dat de geschiedenis van de kerk en de geschiedenis van het land Libanon nauw met elkaar verbonden zijn. En daarmee werd ook de link gelegd naar de huidige protesten die alles te maken hebben met het ontstaan van Libanon en de ontwikkeling van de Maronitische kerk.

We sloten de middag af bij Wilbert thuis onder het genot van Nederlands eten. Daarna vertrokken we naar Heleens huis om daar met haar life group (een huisgroep van haar gemeente) een bijbelstudie te doen. Na een waardevolle avond gingen we weer terug naar KCHAG.