Tot ziens!

De taxi staat om 9 uur weer klaar. Onze laatste dag! We willen proberen om Byblos toch nog te bezoeken. Dat staat al een aantal dagen op ons programma maar kon steeds niet doorgaan vanwege de demonstraties. Nu lijkt het redelijk goed te bereiken.

Via een toeristische route (om de blokkades op de hoofdwegen te vermijden) komen we bij een hele steile helling. De chauffeur doet erg zijn best, maar het busje komt niet veel verder. Er rest ons niets anders dan uitstappen en omhoog lopen. De bus is dan zo boven!

Gelukkig kunnen we de rest van de rit gewoon in de bus blijven zitten!

Aangekomen op onze bestemming bezoeken we de ruïnes waar Byblos zo bekend om is. We ontdekken hoe door de eeuwen heen er steeds op dezelfde plek werd gebouwd, verwoest en weer opgebouwd. We zien onder andere de opgravingen van verschillende tempels, een kasteel, een stad en een bron. Indrukwekkend om te zien!

Bij een klein restaurantje genieten we van een Libanese lunch. Na een bezoek aan de kruisvaarderskerk, is het tijd om souvenirs te shoppen!

Na weer een lange rit vol heuvels, hobbels en kuilen komen we aan bij KCHAG. We pakken onze koffers in en maken ons klaar voor vertrek. Voor we het vliegtuig instappen, hebben we een Chinese maaltijd bij Wilbert thuis. Dominee Sevag is ook van de partij. Hij is benieuwd wat we het mooiste van deze reis vonden. De antwoorden lopen uiteen: de ceders van Libanon, de druipsteengrotten, de ontmoetingen, Bourj Hammoud… Over één ding zijn we het eens, het was een indrukwekkende, leerzame maar ook gezellige reis!

Als groep zingen we Heleen en Wilbert een lied toe. Wat we hen toewensen en ook zelf meenemen naar huis.

Ga met God en Hij zal met je zijn
jou nabij op al je wegen
met Zijn raad en troost en zegen.
Ga met God en Hij zal met je zijn.

Ga met God en Hij zal met je zijn
bij gevaar, in bange tijden
over jou Zijn vleugels spreiden
Ga met God en Hij zal met je zijn

Ga met God en Hij zal met je zijn
tot wij weer elkaar ontmoeten
in Zijn naam elkaar begroeten
Ga met God en Hij zal met je zijn

Zo nemen we afscheid van elkaar en zeggen ’tot ziens!’