Tot de nieuwe dag aanbreekt…

Zo zit je nog op het GZB-kantoor in Driebergen… en zo sta je 48 uur later in de buitenlucht als Adam onder een bijna volle maan, omringd door het geluid van krekels en het speels geblaf van wilde honden in de verte, zweet en stof van je lijf te spoelen met enkel een kan water en een stuk zeep. Geweldig…

Vandaag zijn we, als de apostelen, in groepen van 2 vanuit Blantyre ‘uitgezonden’ naar de diverse gemeenten in de wijde omgeving ten noorden van Blantyre.

Johan en mijn persoontje werden in Ulongwe ontvangen door pastor Samuel Magalasi, predikant van de CCAP in dit district. Hij heeft meerdere gemeenten onder zijn hoede. Na een uitgebreide begroeting, kennismaking, rondwandeling over de compound, heerlijke maaltijd en genoemde “douche”, ging Samuel, samen met zijn vrouw, zoon Samuel junior en dochter Shalom, ons voor in “evening prayer”. Kostbaar moment.

Terwijl Johan zijn preek nog ging nazien (en inkorten), gaf ik een niet-betalende huurder (familie van de nagellak) die onder mijn bed wilde overnachten, met een krukje op zijn kop.

Morgen hoopt Johan in de dienst voor te gaan. We verwachten zo’n 150 tot 200 toehoorders. Daarna bezoeken we per boda (brommer) een prayer-meeting 7 km hier vandaan. Om 15.00 uur ontmoeten we, terug in Ulongwe, de jeugd van deze gemeente en participeren we in een stellingname-spel van 2 groepen. De rest is nog een verrassing.

En nu… de rust in.
Terwijl wij slapend ons voorbereiden op een nieuwe dag, houdt buiten de bewaker een oogje in het zeil, terwijl de bijna volle maan zijn ronde aan het Afrikaanse firmament voortzet.
Tot de nieuwe dag aanbreekt…

ds. Rien van Binnendijk