De dag begon met een gezamenlijke Bijbelstudie

Vandaag hadden we een conferentie met predikanten van de CCAP, evangelisten en zendingswerkers die in Malawi werkzaam zijn. De dag begon met een gezamenlijke Bijbelstudie over de Samaritaanse vrouw uit Johannes 4. Het was mooi om te merken dat vooral de toepassing anders is door de totaal verschillende culturen.

Daarna vertelden de GZB-werkers over hun roeping en werk in Malawi. Ds. G. van de Pol vertelde over de nieuwe Bijbelstudiemethode waaraan hij gewerkt had. Zijn vrouw Rieneke maakte ons deelgenoot van de medische hulp onder palliatieve patiënten, waarin zij betrokken is. Hans Kasbergen liet zien hoe door middel van nieuwe technieken de kwaliteit van het water enorm verbeterd werd. Zijn vrouw Gerrie vertelde over verbeterde lesmethoden onder jonge kinderen in het onderwijs. Tenslotte nam Gerco ons mee in zijn werk ter bestrijding van mensenhandel.

De getuigenissen van twee ex-moslims maakten diepe indruk. Met name door het werk van ds. Schaafsma is de missie onder de vele moslims in Malawi enorm gestimuleerd. De vijandschap en de tegenwerkingen zijn echter groot, wanneer moslims tot geloof komen.

Aan het einde van de conferentie gingen we met elkaar in gesprek over de ervaringen die we hadden opgedaan in de kerk in het algemeen en de kerkdiensten in het bijzonder. Dat leverde interessante en levendige gesprekken op. Onder een open hemel sloten we aan het einde van de conferentie de dag gezamenlijk af en vulde heerlijk gezang de stilte van de Afrikaanse nacht.

Ds. Marinus Messemaker

Bekijk hier vlog 4