“De kerk ben je samen.. ook met de wereldwijde kerk!” Met deze uitspraak werd onze aandacht getrokken voor een nieuwe uitdaging. De uitdaging om aan te sluiten bij een Bijbelstudie met medegelovigen die in een hele andere context leven.

Vandaag lieten wij onze warme prak even wachten om de eerste bijeenkomst bij te wonen van GZB-Experience. Deze bijeenkomst stond in het teken van kennismaking en voorbereiding. Kennismaking omdat we een groep zijn van christenen uit diverse plaatsen in Nederland en elkaar niet kennen. Voorbereiding om ons uit te leggen wat de bedoeling is en om een gezamenlijk voorstellen te bedenken.

Vanaf volgende week zullen we vijf studenten digitaal ontmoeten die vanuit Zuid-Soedan naar Oeganda gevlucht zijn. Daar, in Moyo, maken zij deel uit van de kerk. Ook zij zijn vandaag samen gekomen om zich voor te bereiden op deze GZB-Experience.

Als Nederlandse groep zullen we volgende week een paar vragen stellen. Wat willen wij nu echt van hen weten? Al snel vormden zich een aantal vragen die we mee willen nemen. Een van die vragen is ‘Wie is jouw favoriete Bijbelse persoon?’, en daar willen we natuurlijk ook graag het ‘waarom?’ bij weten.

Volgende week zullen we ons ook voorstellen als groep. Wat is typerend voor ons? Een van de deelnemers moest gelijk aan z’n prakje boerenkool met gehaktbal denken wat al op hem stond te wachten. Al snel besloten we om een korte video compilatie te maken. En of het dan is met de winterjas in de regen of het orgel in de kerk, met boerenkoel of met een koe in de wei, dat staat nog niet vast. Maar vast en zeker zal het hen een beeld geven van ‘ons’.

Vanuit de Bijbel zullen we Jeremia 29 gaan behandelen. Een hoofdstuk waar een aantal bekende teksten in staan. Maar wat betekent dit hoofdstuk in die context, wat zegt dit hoofdstuk ons? We zien uit naar de rijkdommen die we in dit gedeelte zullen ontdekken.

Een van de deelnemers sloot de avond met gebed. We hebben ons verlangen bij God neergelegd en zien uit naar wat God ons wil geven door deze uitdaging.

Zo kwam deze eerste bijeenkomst al ten einde. Kennissen uitgebreid omdat we weer een paar namen kennen van Gods Kerk, gewapend met drie vragen voor ‘de andere groep’, voorbereid met een prachtig gekozen Bijbelgedeelte en gevuld met nog meer verlangen om straks weer even samen te zijn, met die wereldwijde kerk!