Hier zijn de komende periode verhalen te lezen van de deelnemers aan de Focusreis naar Schwerin, die gehouden wordt van 30 april tot 4 mei. Vijf jongeren uit Focusgemeenten reizen naar Noord-Oost Duitsland om daar twee GZB-projecten te bezoeken in Schwerin en Rostock. Ze worden begeleid vanuit de IZB en de GZB.

Woensdag 23 maart

Hoi! Wij zijn Thirza, Willemijn, Nienke, Iliana, Joël, André en Nienke. Vandaag hebben we elkaar als deelnemers voor het eerst ontmoet! We verzamelden op het GZB-kantoor, aten daar Chinees, leerden elkaar kennen en bereidden ons voor op de reis. Online sloten Gerard en Gerrit aan, die al in Duitsland zijn omdat ze daar werken voor de GZB. Nu we weten waar we belanden, hebben we extra zin om te gaan! De voorpret is begonnen 🙂 Maar voor het zover is, hebben we nog de opdracht gekregen om aan onze eigen gemeente te vragen wat zij van de Duitse kerken willen leren. Zo maken we de reis niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze kerk! In de komende maand gaan we met deze opdracht aan de slag, en 30 april gaan we echt vertrekken. Tot dan!

Informatie van deze reis is ook te vinden op: https://www.izb.nl/blog/2022/03/30/Blijf-op-de-hoogte-van-de-FocusReis-naar-Schwerin