VITA-vrouwen op reis!

Om 6.30 uur stonden we op Schiphol, in vertrekhal 3. Wat een vroege actie! (Jannie stond er al vanaf half 6, petje af) Het was al direct een leuke ontmoeting, maar al snel bleek dat iemand van ons haar paspoort was vergeten. Wél een kopie, maar het paspoort lag nog onder de printer. Wat balen, maar er werd snel actie ondernomen en een familielid kwam het brengen. Natuurlijk was er de stress en spanning of het paspoort er zo snel kon zijn, maar we baden tot God voor Zijn leiding in deze en … het kwam goed. Zó blij!

Maar wat een Schiphol drukte…Meiden, rustig blijven, gewoon langzaam doorschuiven in de rijen. Ondertussen had Marianne nog een mooi gesprek met een beveiligingsbeambte over het christen-zijn en werd de Bijbel van Thilly uit haar koffer gehaald voor een extra bomscan. Hierop vroeg zij aan de man of hij ook een Bijbel had en bevool zij enthousiast het lezen hiervan bij hem aan. Tegen 10 uur konden we aan boord van het vliegtuig. Om kwart over 10 stegen we op en lieten we Amsterdam thuis, op naar Sofia. Foka van de Beek wachtte ons al op en verwelkomde ons in haar land waar ze mag werken voor de GZB! We plukten onze koffer van de band, maar Gertine moest wel héél lang wachten. Haar koffer was er niet…Gelukkig had ze veel spullen in haar handbagage, net alsof ze een voorgevoel had. We stopten in de metro en na ca. 10 haltes wonen we dicht bij ons hotel. We zeulden de koffers, deze zaten goed vol, want we hadden veel spullen mee (boekjes, kaarten, bloembollen, stroopwafels, Bijbels kleurplaten etc.) voor onze Bulgaarse zusters. De appartementen zagen er keurig uit, 2- en 4-persoons kamers.

We maakten nog een stadswandeling door Sofia met Foka als gids. We bekeken enkele kerken, waaronder een Orthodoxe kerk, waar net een trouwerij was. Dat was even leuk, om de ceremonie te volgen van het bruidspaar. We genoten ’s avonds enorm in een pizzarestaurant van pizza en andere gerechten. Voor weinig geld kun je veel en super lekker eten. We sloten de dag af met Gods woord en moe, voldaan, vol eerste indrukken gingen we slapen. Wat een mooie 1e dag en wat zijn er mooie contacten gelegd en gesprekken gevoerd.

door Klazien Wursten