Het wordt steeds gezelliger

Vandaag begonnen we met en heerlijk ontbijt van brood en yoghurt op onze kamers!

Intussen gezelschap gekregen van een Oekraïense jongeman die al wilde inchecken in het hotel, maar nog iets te vroeg was…We hebben hem een heerlijk ontbijtje aangeboden en daar heeft hij dankbaar gebruik van gemaakt! De jongeman bleek Christen te zijn en we namen afscheid van hem met de belofte om voor hem en zijn land te bidden.

Daarna stapten we in de twee Volkswagenbusjes, vol butsen en deuken, op weg naar Burgas! Onderweg lekker gezongen met de ukelele, spel met gesprekskaartjes gedaan en nog een Bijbels 30- seconds spel. Heel gezellige rit dus!

‘s Middags een tussenstop gemaakt bij traditioneel Bulgaars dorpje: Zheravna.
In dit dorpje konden we zien hoe de Bulgaren vroeger woonden en een aantal nu nog zo leeft. We hebben daar een museum en een kerkje bezocht en ook souvenirtjes gekocht. Mooie handgemaakte kleden en tasjes werden er verkocht.

Na een uur weer de busjes in en op weg naar hotel Villa Aqua in Burgas! Bij een bekende geel-blauwe supermarkt boodschappen ingeslagen en toen de sleutels van onze kamers opgehaald bij de receptie. Prachtige kamers met balkon, een klein zwembad beneden, waar Thilly heerlijk in is afgekoeld.

’s Avonds hebben we lekker gegeten in een restaurant waar we om de beurt ons eten kregen en een enkeling haar eten pas kreeg toen de rest het al op had…Maar dat is hier heel normaal, volgens Foka!

Teruggelopen (of in een busje) naar ons hotel om daar uit gaan rusten van onze tweede reisdag…Weer een dag met veel reizen, maar we beginnen elkaar steeds meer te kennen en het wordt steeds gezelliger.

door Elsbeth Dunsbergen