Samen in de naam van Jezus

Vanmorgen hoefden we niet zo vroeg op, omdat het programma niet zo vol is vandaag. Voor het ontbijt namen enkele dapperen een duik in het postzegelzwembad. Na een gezellig ontbijt op het balkon verzorgde Adri de dagopening. Ze las enkele psalmen en we zongen nog een paar mooie liederen met elkaar. Om 11 uur vertrokken we richting Pomerie waar we bij een oud klooster de tuin bezochten en water dronken uit de geneeskrachtige bron (volgens de legende). Willy en Elsbeth kozen ervoor om bij het hotel te blijven en het strand op te zoeken in Burgas. Na het klooster ging een groep naar de zee en anderen naar het zoutmuseum in de buurt. We zagen daar hoe het zout gewonnen werd in ondiep water op een afgedamd deel van de Zwarte Zee. Het was veel handwerk. Daarna ging ook deze groep richting strand en ontmoeten we elkaar. Het water was heerlijk, na een paar rillingen, de zee is erg schoon hier, je kon je voeten zien in het water. We picknickten op het strand en we konden ons te goed doen aan brood, kaas, worstjes en fruit, het smaakte ons heerlijk. En zo reden weer opgefriste en voldaan naar Villa Aqua, ons hotel.

Later in de middag gingen we weer op pad, samen met Foka, om een bezoek te brengen aan de Samaritaanse vrouwen. We reden naar Stratsin, het dorp waar de Bulgaarse evangeliste Nataliya haar bediening is begonnen. God riep haar 30 jaar geleden in een droom om naar dit onbekende dorp te gaan om de vrouwen daar te vertellen over Jezus. Nadat de eerste vrouw daar tot geloof is gekomen, en er later meer volgden noemden ze zich de Samaritaanse Vrouwen en trokken ze van dorp tot dorp. We ontmoetten hen in het dorpshuis en we haalden een aantal vrouwen thuis op. We werden warm onthaald in het huis van Channa, waar de huisgemeente samen komt. Ook haalden we een oudere gelovige vrouw op die volhardend tien haar had gebeden dat haar Islamitische man, die slecht voor haar was in hun huwelijk, tot geloof zou komen. Aan het eind van zijn leven veranderde hij en kwam hij tot geloof. Na een warm ontvangst en een heerlijke Bulgaarse maaltijd, zongen we met elkaar Samen in de naam van Jezus, en luisterden we naar getuigenissen. Ook hoorden we over vergeving en baden we gezamenlijk het Onze Vader. Aan de eind van de avond deelden we oer-Hollandse cadeautjes uit zoals bloembollen en stroopwafels. In het donker reden we terug en hield Thilly bij het hotel de avondsluiting. Ze las Psalm 40 en we zongen met elkaar De dag door Uwe gunst ontvangen. Daarna was het weer tijd om onze ogen te sluiten.

door Coby van Dijk