Een nieuwe dag in Khorat. De zon gaat om 5:30 op en het begint meteen warm te worden.

Vannacht heb ik in een hotel geslapen in het centrum van Khorat. Het was even een gedoe om uit te vinden waar alle knopjes voor waren, want de airco ging tegelijk met het licht uit en vanmorgen werkte het lichtknopje van de badkamer niet, maar hé, je werkt bij een elektrotechnisch bedrijf, dus daar draai je je hand niet voor om. 🙃

Vanmorgen ontbijten we bij Thomas en Cobi Roest thuis in Suranari, een buitendistrict van Khorat, en daarvoor moet nog even wat gehaald worden met de scooter, want dan kom je makkelijker het verkeer door. 😊

Vanmiddag in de grootste shopping mall van Khorat geweest, met vijf verdiepingen en op elke verdieping een andere wereldstad als thema, bijvoorbeeld Londen, Tokio en San Franscisco. Ook kon je vanuit een hoge toren de hele stad overzien. We hebben er voor een paar euro geluncht en o.a. thurian (een soort mango) en gefrituurde zijderups gegeten. Dat laatste is trouwens niet aan te bevelen. 🙃

Wat een kleurrijke markt in Sungeneun. Exotisch fruit, gebraden kip en eend aan het spit, levende vissen die naar adem happen en nog even naspartelen in een plastic zakje maar dan de genadeslag krijgen met een scherp hakmes. Verser kan een vis niet zijn., maar elke Nederlander zou hier een shock van krijgen.

Op deze markt zingen we voor de kinderen het liedje Luuk le kwaang, Kwaam rak khoing Pra Jesoe. Dat betekent Diep en breed is de liefde van de Heere Jezus. Ook delen we flyers over het evangelie uit. Veel mensen nemen de folders uit beleefdheid aan, sommigen zijn echt geïnteresseerd en blijven in de folder lezen. Met die mensen maakt Nitho een praatje in het Thais en geeft ze hen haar telefoonnummer coor als ze mensen door willen praten.

Nadat Tim het record flyers uitdelen heeft gebroken, mag hij op het grote springkussen waar we voor het gemak nog een liedje zingen. Dit springkussen heeft een betaalde toegang en staat hier elke woensdag, vrijdag en zaterdag. Cobi komt met het goede idee om hier een kinder bijbelclub te beginnen. Al met al een bijzondere belevenis.

Eline Savert