Jiwan Bharati
Jiwan Bharati, de evangelist van HOM (Himalaya Outreach Mission), wordt blij begroet en zal tot en met de tocht over de Annapurna met ons meereizen. We maken een urenlange bustocht Kathmandu uit, over de highway naar het westen. Onderweg is er alle tijd om elkaar beter te leren kennen en te genieten van alle bezienswaardigheden van het straatbeeld: alle mogelijke mensen, voertuigen, dieren, huizen, winkeltjes en bedrijfjes én het prachtige berglandschap.

Fellowship in Dhading
Na een hangbrug en een fiks aantal betonnen trappen, komen we lopend aan bij het witte kerkje bovenin de bergen. Hier kon de jonge gemeente in 2003 een lap grond kopen om zo “een licht op een berg” te zijn. We maken een fellowshop mee: een doordeweekse dienst met veel vrouwen en hun kleine kinderen en een aantal mannen. De lofprijzing wordt gezongen, we bidden met z’n allen en lezen uit de Bijbel. We zingen ook het lied ‘Jezus, ik aanbid U’ in canon.

Het is hartverwarmend om de liefde en vriendelijkheid van de mensen te zien afstralen en zonder taal toch te communiceren en je in Christus verbonden te weten. Ze hebben ook een heel verzorgde Nepalese lunch voor ons gemaakt. Na een hartelijk afscheid dalen we deze berg van ontmoeting weer af en vervolgen we onze urenlange reis naar Gorkha.