Groot is Uw trouw, o Heer. Groot is uw trouw, o Heer. Iedere morgen aan mij weer betoond. Al wat ik nodig had, hebt Gij gegeven. Groot is Uw trouw, o Heer, aan mij betoond.

Deze zaterdag zijn we begonnen met het lezen van Psalm 84. In deze psalm gaat het over het verlangen om in het huis van de Heere te zijn. Dat verlangen hebben wij ook en dus gaan we vandaag naar de Nayagaun Church in Pokhara. Jiwan is onze gastheer en leidt ons rond in het gebouw. Na deze rondleiding gaan we naar de kerkzaal voor de worship en zingen we onder andere het lied waar deze blog mee begon. Zo kunnen we met elkaar, over grenzen heen, God groot maken. Ieder in zijn eigen taal.

Familie Bharati
Na de dienst zijn we uitgenodigd bij de familie Bharati (de familie van Jiwan) thuis voor een ontmoeting. Hier heeft Jiwan met zijn vader Navaraj een presentatie over het werk
van de Himalaya Outreach Missionaris (HOM) gegeven. Navaraj is op jonge leeftijd tot geloof gekomen en zo in het werk van de HOM terechtgekomen. Het is geen makkelijke weg geweest, omdat zijn familie in de hoogste kaste zit en als oudste zoon had hij priester moeten worden. Maar Gods weg was anders en nu verzetten ze veel werk voor de HOM. Zo hebben we een goede indruk gekregen van het werk. Het was gezellig en goed om gast te mogen zijn bij de familie Bharati.

Bemoedigd
‘s Middags hebben we een jongerenbijeenkomst bijgewoond. Met liederen die bekend zijn in Nepal en Nederland hebben we samen God geloofd en geprezen. Het was voor allen een bemoediging om elkaars verhalen te horen over de werken die God doet in Nepal en in Nederland. Na de dienst hebben we elkaar ontmoet onder het genot van een hapje en drankje en zijn we bemoedigd naar het hotel gegaan.