Spectaculaire momenten

Na de “zondag” hier in Nepal beleefd te hebben is vandaag de start van de driedaagse trekking door het Annapurna Conservation Area gebied. We beginnen de dag met het overdenken van Psalm 121. We mogen onze ogen opslaan naar de bergen en belijden dat onze hulp van God komt. We nemen afscheid en bedanken Marleen (die naar huis gaat) en we zingen nog voor een jarige onder ons. Met elkaar reizen we met de bus naar de startplek van de trekking.

Onderweg beleven we een aantal spectaculaire momenten die nauwelijks te beschrijven zijn. Uiteindelijk starten we met 14 personen de trekking. Een aantal van ons zullen de laatste dag aansluiten in verband met een gebroken pols. We krijgen assistentie van een gids met een aantal dragers die een groot deel van de tassen dragen. Na een kennismaking start de wandeling.

Een prachtig natuurgebied waar nog heel mensen die op een eenvoudige manier leven. De tarwe wordt handmatig van het land gehaald. We lopen tussen de ezels, paarden, geiten en verschillende exotische beesten die wij niet eerder gezien hebben. We bereiken al snel ons eerste rustpunt voor de nacht. We krijgen nog een rondleiding in het dorpje Ghandruk en sluiten met elkaar de dag af met een gezamenlijke maaltijd en overdenking over Psalm 67.

Op naar wandeldag 2!

Gerard