Om 7.30 uur kwam Kees Geluk ons ophalen om met de auto naar La Tabla te rijden. De wijk waar tot een aantal jaar geleden nog geen hulpdienst naar binnen durfde. Met de komst van Bella Flor is daar verandering ingekomen. Zij had het op haar hart gekregen om afval op te ruimen en hulp te bieden aan de mensen. Nu is het overdag relatief veilig om naar binnen te gaan. Niet via de normale ingang, want daar staat een slagboom waar een criminele organisatie tolgeld vraagt. Wij parkeerden aan de andere kant net buiten de wijk en bleven nog even in de auto tot Kees contact had met Claudia en zij ons kwam ophalen. De mensen kennen haar en dat is veiliger voor ons. We voelden direct dat we in de gaten werden gehouden, dezelfde man kwam opvallend vaak langsgelopen.

Wat zie je?
Op de loopbrug over een rustig stromend riviertje ontmoette we Claudia, zij wees ons de weg naar de Comedor (het eethuis en tegelijk kerk). Hier wordt van maandag t/m vrijdag eten uitgedeeld aan zo’n 500 kinderen, maar vandaag is het zaterdag en organiseren wij een kinderprogramma. Het ging over Bartimeüs: Jezus hoorde, zag en genas hem.  Wat zien wij in deze wijk? Het uitzichtloze bestaan van prostituees en verslaafden? Of het plezier van de kinderen? Armoedige krotten of iemands thuis? Bella Flor opende onze ogen voor de verbeteringen die zijn ontstaan: kleurige accenten, bomen zijn geplant een speelplaats ingericht. Toch deelt ze ook haar pijn: kinderen die van jongsaf naar de Comedor kwamen en nu als jong volwassene verslaafd zijn aan drugs. Ouders die kinderen van school halen en hen een betere toekomst ontnemen.

Gods hart
In Bella Flor zie ik Gods hart voor deze wijk, het huilt vanwege alle gebrokenheid, het is standvastig en geeft niet op ondanks heftige bedreigingen en tegenslagen. Haar motto: als God je roept dan blijf je en ga je door, waar anderen het al lang zouden hebben opgegeven. Maar God geeft de kracht om door te gaan, daarom GEEF NIET OP! Strijd de goede strijd!