Vandaag zijn we op bezoek bij Comunidad Genesis waar we aan het begin van de dienst hartelijk worden ontvangen. Gelukkig kunnen we de dienst volgen, want de preek wordt vertaald. We worden meegenomen in het verhaal van de ontmoeting van Jezus met de Samaritaanse vrouw uit Johannes 4. Een ongewone ontmoeting met een buitengewone uitwerking: een zondares wordt een aanbidder van en voor God. De gevolgen zijn groot. Het Goede Nieuws houdt ze niet voor zichzelf, maar deelt ze in de stad. Veel mensen komen tot geloof door het getuigenis van deze vrouw.

Van dichtbij zien en horen we hoe God hier aan het werk is door mensen heen. Mensen die uit een verslaving komen en nu het Goede Nieuws delen in de stad, vrijwilligers die de wijk in gaan om mensen te voorzien van eten. Of de tienerjongens waar we mee voetballen, eten en gesprekken mee hebben. Jongens die opgevangen worden in een tehuis, omdat de overheid geen plek voor hen heeft. Jongens die verslaafd of verslaafd geweest zijn aan drugs. Ook voor hen is er een plek in deze stad. Het raakt ons om van dichtbij te zien hoe God in deze stad plekken heeft waar Zijn liefde wordt ervaren en Hij wordt aanbeden.

Aan het eind van de dienst wordt ons nog een spiegel voorgehouden. Wat doen wij met onze tijd? Is ons leven tot aanbidding van God? Hoe kunnen wij Gods liefde uitdelen aan de ander in Nederland? We verlangen ernaar dat de volgende ongewone ontmoeting een buitengewone uitwerking mag hebben. In aanbidding tot God.