Vandaag was het tijd om praktisch aan de slag te gaan! We zaten al vroeg in het busje naar Casa Esparanza. De betekenis van de naam is veelzeggend: huis van hoop.

Casa Eparanza is een opvanghuis voor kankerpatiënten. Toen we aankwamen werden we met stevige knuffels ontvangen door enkele vrijwilligers. Na een korte uitleg konden we het dak op voor een grondige schoonmaakbeurt. Voor onze armen een stevige workout, maar dan wel één met een prachtig uitzicht over de stad! Toen het dak schoon was en gedroogd in de zon, gingen we met rollers en verf aan de slag. Gelukkig konden we elkaar afwisselen, want het was inmiddels goed warm op het dak. We kunnen wel zeggen dat het dak een flinke metamorfose heeft ondergaan: van grijs en roestig naar helder rood.

Toen we weer met beide benen op de grond stonden, was het tijd voor de lunch met een groepje vrijwilligers. We hadden echt hollandse pot voor ze gekookt: hutspot met gehakt. Tijdens het eten vertelde Flori, één van de vrijwilligers ons iets meer over Casa Esparanza. Casa Esparanza geeft kankerpatiënten een thuis in moeilijke periodes. Ze komen bij hen om te eten en te slapen als ze bijvoorbeeld van ver moeten komen voor een behandeling. Casa Esparanza is een huis van hoop, omdat kankerpatiënten worden geholpen om goed met hun situatie om te gaan. Er zijn Bijbelstudies en er is ruimte voor gesprek en gebed. Pastor Edgar is voorzitter van Casa Esparanza. Als je hem vraagt of Casa Esparanza bij de kerk hoort, antwoordt hij: ‘Nee, het is de kerk!’ Kerk zijn is niet alleen de dienst op zondag… het is dienstbaar zijn in de samenleving.